Dieta 1400 kcal – tydzień I

Przykładowa dieta 1400 kcal

Dieta zostaje rozpisana dla płci pięknej, ponieważ to panie w większości zmagają się z problemem cellulitu. Poniżej przedstawiam przykładową dietę 1400 kcal.

Wartości kaloryczne spożywanych posiłków

Śniadanie -> 400 kcal

Obiad -> 500 kcal

Kolacja -> 350 kcal

Przekąska -> 150 kcal

Chcesz stracić na wadze? Dietetyk z Wrocławia pomoże Ci schudnąć

DZIEŃ 1

Śniadanie:

  • 50 g muesli z dodatkową porcją owoców
  • 125 g nisko tłuszczowego jogurtu owocowego

Drugie śniadanie:

  • średniej wielkości banan

Obiad:

  • tortilla razowa (64 g)
  • bądź połówka grahamki posmarowana pastą oliwkową
  • 35 g płatów pieczonego łososia z dodatkiem miodu oraz kilkoma plasterkami ogórka oraz jabłkiem

Podwieczorek:

  • szklanka mleka

Kolacja:

DZIEŃ 2

Śniadanie:

Drugie śniadanie:

  • Pełnoziarniste małe ciastko

Obiad:

  • Zupa warzywna z 25 g startym cheddarem (chudym)
  • bułka z pełnoziarnistego pieczywa razowego posmarowanego cienką warstwą pasty oliwkowej
  • plaster (25 g) chudej szynki
  • średniej wielkości gruszka

Podwieczorek:

  • 80 g winogron

Kolacja:

DZIEŃ 3

Śniadanie:

  • gotowane jajko
  • 2 tosty z razowego pieczywa posmarowane cienką warstwą pasty oliwkowej
  • 150g melona

Drugie śniadanie:

  • 80 g winogron

Obiad:

  • 80 g chleba pełnoziarnistego
  • 30 g steku
  • 12 g sera cheddar
  • kolorowe warzywa (150 g)
  • łyżka majonezu
  • 250ml soku z jabłek

Podwieczorek:

  • 40 g marchewki pokrojonej w słupki
  • 2 kromki chrupkiego chleba

Kolacja:

DZIEŃ 4

Śniadanie:

  • 30 g płatków muesli z suszonymi owocami i orzechami z 3 (10 g) siekanymi orzechami włoskimi i łyżką (30 g) rodzynek sułtanek
  • 200ml mleka

Drugie śniadanie:

  • 150 g nisko tłuszczowego jogurtu owocowego

Obiad:

Podwieczorek:

  • 200 ml soku jabłkowego

Kolacja:

DZIEŃ 5

Śniadanie:

  • 2 kawałki chleba pełnoziarnistego posmarowanego cienką warstwą masła (14 g), dodatkowo tost posmarowany cienką warstwą marmolady
  • 250 g sałatki owocowej (brzoskwinia, mandarynki, banan)

Drugie śniadanie:

  • gorąca czekolada przygotowana z 15 g czekolady w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 200 ml mleka

Obiad:

  • połowa pizzy Margerita (141 g)
  • sałatka z 4 pomidorków cherry (40 g (garść) sałaty i łyżką beztłuszczowego dressingu)

Podwieczorek:

  • 80 g owoców sezonowych

Kolacja:

 

Dodaj komentarz