Porady: zielona herbata na cellulit

Nie wszyscy są zwolennikami jej smaku. Czasami gorzka i cierpka lecz ma bardzo fantastyczne działanie. Przyśpiesza przemianę materii, spowalnia wchłanianie tłuszczy oraz pomaga regulować poziom glukozy. Wskazane jest żeby wypijać jej codziennie 2 – 3 szklanki, a do organizmu dodatkowo będą wpływały takie witaminy jak: A, B, C, E, K i PP. Bardzo istotną sprawą o której należy pamiętać jest to, iż nie wolno jej parzyć w wysokiej temperaturze. Kiedy woda się zagotuje, odstawiamy ją na chwilowy odpoczynek. Po 10 minutach można spokojnie zaparzać herbatę. Wiele źródeł podaje, że temperatura wody powinna mieć od 60 do 90 stopni Celsjusza. Starajmy się więc wcelować w tą różnicę.

Kiedy chcemy uzyskać jak najlepszy smak i aromat używajmy koniecznie liściastej herbaty. Taka w torebkach ma o wiele gorsze liście o ile w ogóle takowe ma, plus inne dziwne dodatki. Zieloną herbatę, która znajduje się już w filiżance, można zaparzać trzykrotnie.

Przy właściwym zaparzaniu herbaty na pewno pozbędziemy się gorzkiego smaku. Smacznego.

Dodaj komentarz