Jak to zrobić? Jak prawidłowo zaparzać czerwoną herbatę

Co potrzebujemy:

Czerwona herbata liściasta, filiżanka, woda, łyżeczka

Jak wykonać?

  • Gotujemy wodę.
  • Nabieramy niepełną łyżeczkę czerwonej herbaty i wsypujemy ją do filiżanki.
  • Zalewamy wsypaną herbatę woda o temperaturze około 95 stopni C.
  • Tak zalaną herbatę odstawiamy do zaparzenia na 5 minut.
  • Po czasie zaparzenia, możemy spokojnie się delektować herbatą.

Pamiętajcie! Czerwoną herbatę starajmy się spożywać w naturalnej postaci czyli w liściach. Wyrzućmy do kosza tą, którą mamy w torebkach. Są to tak naprawdę resztki z tych dobrych liściastych produktów.

Regularnie ją pijmy, a będzie ona naszym źródłem energii. Przyśpieszy nasz metabolizm, a także spalanie tłuszczów. Przekonajmy się do jej zdrowych aspektów eliminując minusy w postaci zapachu ziemistego i smaku.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *